Share |

Voor al uw zoete creaties!

Verkorte opleiding taart maken en decoreren! €395,-

Tante Suiker "Cake Academy"

 

Waarom?

Je bent creatief, je vindt bakken en decoreren leuk. Je hebt taartdecoratie als beginner aangeleerd maar wilt nu echt de fijne kneepjes van het vak leren of je nu een hobby verder wil oppakken, of er eventueel een bedrijf mee wilt starten.
Je krijgt van ons ook een kijkje achter de schermen hoe deze onderneming succesvol tot stand is gekomen: Do's en vooral dont's.
Op basis van interesse, motivatie en aanmelding vind er een selectie plaats. Wij selecteren een selecte groep cursisten die serieus zijn om dit vak te leren. 

 

Wat leer je in de cursus taarten bakken en decoreren?

Wanneer je de Tante Suiker-cursus hebt afgerond, heb je de technieken in huis om de mooiste taarten te maken. Je weet precies hoe je het beslag en de vullingen maakt, je weet welke vullingen je kunt gebruiken en hoe de decoratie het beste tot zijn recht komt.

 

Van beslag tot decoreren!

In deze complete cursus wordt geen uitleg overgeslagen*. Van garnering en vulling tot deeg en beslag. Je oefent met uiteenlopende ingrediënten en leert alles over recepten, vulling, decoratie en nog veel meer!

Tijdens de cursus leer je alles over de volgende onderwerpen:

  • Bakken: basisbegrippen, materialen en benodigdheden

  • Basisingrediënten

  • Zoetmiddelen

  • Decoreren

  • Kleuren

  • Vullen

  • Crumb coaten

  • Modelleren

    *Er wordt echter niet gebakken tijdens het opleidingstraject! Wij hebben hier aprate cursussen voor.

     

Inclusief lesmateriaal

Bij Tante Suiker is het lesmateriaal (dus ook de ingrediënten, verpakkingen ) inbegrepen bij het (toch al aantrekkelijke) lesgeld. Je hoeft dus geen extra lesboeken aan te schaffen! Het lesmateriaal is speciaal toegespitst op praktijk en de juiste begeleiding door de instructrice. Alles wat je nodig hebt, wordt in de meerdere lessen meegegeven. Gemakkelijker kan niet! En je neemt ook bij elke les de gemaakte taart mee naar huis (met een gemiddelde waarde van €55)!

 

Voor wie is deze opleiding? Er is geen voorkennis nodig om deze opleiding te starten en succesvol af te ronden, het is wel een pré als je creatief bent aangelegd, enthousiast en leergierig bent. Het tempo is hoog maar haalbaar.
Deze opleiding is een goede basis als je hobbymatig op hoger niveau of professioneel aan de bak zou willen in deze branche.

 

De 7 modulen die aan bod komen:

  1.  Basis: Tijdens deze les leer je het bereiden van het kapsel, vulling, verwerken marsepein.

Overige basistechnieken met voornamenlijk uitleg en instructies over "sharp edges". Hoe maak je die, waar moet je opletten voor een professionele uitstraling van je taart.

 

  1. Stapeltaart: Tijdens deze les leer je de techniek om (minimaal) 2 taarten te stapelen.

Je leert een stabiele consructie te maken alvorens een 2e taart te stapelen. Je leert hoe je van 2 taarten 1 geheel maakt, het afwerken van de randen etc.

  1. Designer bag: Tijdens deze les leer je een handtas maken en bekleden. Hoe zorg je ervoor dat het de tas volgens verhoudingen klop en realistisch oogt. Ook hier gaat het wederom om strakke randen en afwerking.
     

  2. Strikken en Rozen:  Tijdens deze les leer je de techniek om rozen en  strikken aan bod. Een mooie grote rechtopstaande strik, lussen, hoe zorg je ervoor dat fondant uithardt etc.
     

  3. Barbie/Prinsessentaart: Deze taart bestaat uit een rokvormige taart met een pin popje erin (alleen het bovenlijfje zodat er geen taartverlies ontstaat) ook dit lijfje kun je later hergebruiken.
     

  4. 3D taart:  Uiltjes taart, hierbij leer de vorm uit een taart te snijden en de techniek een taart rondom te bekleden. Je leert uit cake de vorm van een uil te snijden. Een "uitdagende"vorm af te smeren, en te bekleden.
     

  5. Botercrème Dripcake: Je krijgt tijdens deze les de techniek om een speciale botercreme te maken enverwerken.

  • 1: Taart vullen

  • 2:Botercrème kleuren

  • 3: Taart strak masceren met botercrème

  • 4: Drip verwerken op de taart (ook goud en zilver)

  • 4: Taart decoreren met snoep en friandises

 

Elk onderdeel duurt 3 uur. Er is onbeperkt koffie, thee, fris en versnaperingen, en bij elke les (muv les 4) ga je naar huis met een taart voor minimaal 15 personen.

De lessen worden gegeven in onze sfeervolle workshoplocatie aan de Professor Kochstraat 28a.

Lesmomenten:
Om de week zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur, of donderdagavond van 18.00 tot 21.30 uur, 14 weken lang.

 

 

Agenda:

Houdt deze agenda in de gaten voor een nieuwe groep of vrijgekomen plekken!

 

2017:

 ---> NIEUW !

* Zaterdag 9 september start groep 4 van 2017!
Tijd: 13:00 tot 16:30 uur. (Om de week, 14 weken lang - 7 lessen in totaal).
Data: 07-09, 16-09, 30-09, 14-10, 28-10, 11-11, 25-11, 09-12

 

* Zaterdag 20 mei start groep 3 van 2017!
Tijd: 13:00 tot 16:30 uur. (Om de week, 14 weken lang - 7 lessen in totaal).
Data: 20-05, 03-06, 17-06, 01-07, 15-07, 29-07, 12-08
---> DEZE GROEP IS VOL!
 



* Donderdag 16 februari start groep 2 van 2017!
Tijd: 18:00 tot 21:30 uur. (Om de week, 14 weken lang - 7 lessen in totaal).
Data: , 16-02, 02-03, 16-03, 30-03, 13-04, 04-05, 18-5 (week later ivm Koningsdag)
-- geef je op door een e-mail met jouw persoonsgegevens te sturen naar: info@tantesuiker.nl

---> DEZE GROEP IS VOL!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12015

       

 Ervaring cursisten

 

Simone Goets: "Zoet Curacao"
https://www.facebook.com/zoetcuracao/

Groep van januari 2015

 

Dankzij het opleidingstraject van Sharon deze taarten kunnen maken.
Want zonder haar enthousiasme, sterk ondernemerschap en goede tips had ik deze stap NOOIT gezet.
Zoet Curacao is een feit!
Ok ff plat... Sharon je bent een TOP wijf x

Hikmet Syma: "Taarten Paleis"  

https://www.facebook.com/taartenpaleis/
Groep van September 2015

Vorig jaar september heb ik bij Tante Suiker de opleidingstraject gevolgd.
Het waren 7 leerzame lessen waar ik iedere donderdag met veel plezier naartoe ging. Ik vond het jammer als de tijd om was.
De sfeer was gezellig en ontspannen.
De inhoud van de lessen waren boeiend. Het motiveerde mij om na afloop van iedere les een mooie taart mee te nemen.
Tijdens de lessen kregen we handige tips, waar ik nu zeker gebruik van maak.
Zeer professioneel en op zijn tijd ook een strenge Tante Suiker.
Ik vond het best jammer dat de opleidingstraject was afgelopen. Alles wat ik geleerd heb van Tante Suiker, zijn nu voor mijn verdere ontwikkeling zeer belangrijk.
Daarom kan ik met trots mijn certificaat met de naam Sharon de Graav, op mijn pagina( taartenpaleis) plaatsen.
En natuurlijk kan ik met trots zeggen dat ik een opleidingstraject heb gevolgd bij Tante Suiker. Dat geeft mij die extra vertrouwen.

 

Ouafa uit Amsterdam:

https://www.facebook.com/ouafa.ouafa.1004

Hi Tante Suiker! Niet lang geleden heb ik een aantal zeer geslaagde cursussen bij je gevolgd. Veel tips/trucs geleerd. Erg bedankt voor je support en wens je veel succes😇